Gwen (26) stijlt de Amersfoortse vrouw: ‘De juiste outfit laat je stralen’

Gwen Weimar is een wandelend visitekaartje voor haar boetiek.

Gwen Weimar is een wandelend visitekaartje voor haar boetiek. © Nico Brons

#033Dat Gwen Weimar (25) op haar 22ste al een eigen modezaak zou hebben, durfde ze in haar stoutste dromen niet te hopen. In haar winkel Sent By weet ze klanten te verrassen. ,,Ik ben echt kleding­­verslaafd.”

Bernadette Keizer 18-05-19, 11:15 ​

 

© Nico Brons

Eigen kweek

Wie: Gwen Weimar (25)
Wat: boetiek Sent By
Waar: Langestraat 7, Amersfoort
Website: facebook.com/sent.by.amersfoort

Mode is Gwen er met de paplepel ingegoten. Haar ouders hebben meerdere kledingwinkels in Amersfoort, Haarlem en Den Bosch. Ze groeide zowat op tussen de kledingrekken. Haar eerste verkoop weet ze nog goed. ,,Als twaalfjarige verkocht ik een leren jasje aan een klant. Geweldig vond ik dat”, zegt ze.

Met fashion in haar vezels, droomde Gwen jaren van een eigen zaak. Toen haar ouders wilde stoppen met hun kledingzaak Saint Tropez aan de Langestraat, pakte ze haar kans. ,,Ik maakte een uitgebreid plan met een concept voor een nieuwe boetiek. Pinterestborden, ontwerpen: alles erop en eraan”, vertelt ze. ,,Zo wist ik mijn ouders te overtuigen.”

Met succes, want Gwens winkel Sent By loopt al drie jaar als een trein. Op een willekeurige doordeweekse dag wandelen er af en aan nieuwe klanten binnen. Inmiddels heeft ze haar zaak uitgebreid met twee verkoopsters, die haar helpen.

Stralen

Als eigenaar is Gwen een wandelend visitekaartje voor haar boetiek. Ze ziet er uit om door een ringetje te halen: een gele haarband, een mooie bloemetjesjurk, afgemaakt met een stoer jack. Gwen heeft een eigen stijl en dat wil ze graag uitstralen. ,,Life isn’t perfect but your outfit can be is mijn motto. Het is mijn passie om mensen gelukkig te maken met kleding. De juiste outfit laat je stralen. Ik wil dat mijn klanten met een glimlach in de spiegel kijken, naar de beste versie van zichzelf.”

Hoe doet ze dat precies? Aandacht en individualiteit zijn de sleutelwoorden, volgens Gwen. ,,Neem een luipaardprint. Dat staat elke vrouw weer anders. Afhankelijk van haar figuur, haar- en huidskleur en haar persoonlijke stijl”, legt ze uit. ,,Daarom kijken we per klant wat er het beste bij haar past.”

Grote modeketens, die massa’s kleding voor lage prijzen aanbieden, zijn er genoeg in Amersfoort. Toch vindt Gwen het niet lastig om haar hoofd boven water te houden. ,,Winkelen moet een ervaring zijn. Elke klant die in mijn boetiek komt, wordt in de watten gelegd. Je krijgt wat te drinken en we nemen de tijd voor je. Moet er iets vermaakt worden, dan zorg ik daar voor.”

Is de Amersfoortse vrouw een beetje modieus? ,,Ik vind van wel”, zegt Gwen. ,,Ik ben er voor de ‘gewone’ vrouw, die er netjes en verzorgd uit wil zien. Daar pas ik mijn assortiment op aan. In drie woorden is dat: sportief, vrouwelijk en eigentijds.”

Die aanpak heeft de jonge onderneemster een vaste klantenkring opgeleverd, die blijft terugkomen. ,,Zo was er een dame die maar liefst 25 kilo was afgevallen. Ze had een prachtig figuur, maar zag in de spiegel nog steeds haar oude lichaam”, vertelt Gwen. ,,Door haar van top tot teen te stijlen, kreeg haar zelfvertrouwen een enorme boost. Ze wandelde stralend de deur uit.”

Online

De ambitie spat van de 25-jarige af. ,,Sent By is mijn kindje. Ik besteed er eigenlijk veel te veel tijd aan, maar ik vind het gewoon zo leuk! Kleding is alles voor me.”

Dat maakt dat Gwen meer dan fulltime aan het werk is. ,,Dan ben ik om twaalf uur ’s avonds nog bezig in de winkel, om het zo mooi mogelijk te krijgen. Of schilder ik de muren op eerste paasdag. Het maakt niet uit!”

Op Facebook en Instagram probeert ze klanten te trekken door mooie outfits te posten. ,,Het lijkt me heel gaaf om in de toekomst een online webshop te beginnen. Ik denk dat dat een stap is waar Sent By klaar voor is.”

Heel lang om te kletsen heeft Gwen niet. Ze moet weer verder met de volgende klant. ,,Een boetiek is nooit stil zitten”, zegt ze vrolijk. ,,Dat is voor mij het ultieme geluk!

https://www.ad.nl/amersfoort/gwen-25-stijlt-de-amersfoortse-vrouw-de-juiste-outfit-laat-je-stralen~a8893ebe/

© 2019 - 2024 sent by | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel